Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Românii, pe locul trei în lume la politicile de mediu

A- A A+
Românii, pe locul trei în lume la politicile de mediu

Neaşteptat, dar România ocupă trei la nivel mondial la capitolul îmbunătăţirii politicilor de protecţie a mediului înconjurător.

Anunţul a fost făcut de agenţia EFE, care preia date furnizate la Forumul Economic mondial de la Davos de către cercetători ai Universităţilor americane Yale şi Columbia, care au prezentat cu această ocazie Indicele de Protecţie a Mediului (EPI – Environmental Performance Index) la nivel mondial în anul 2012.

În acest clasament, România se află pe poziţia a treia, înaintea sa situându-se Letonia şi Azerbaidjan, fiind urmată de Albania şi Egipt. Pe ultimele locuri găsim Estonia, Bosnia-Herţegovina, Arabia Saudită, Kuwait şi Rusia, informează www.agerpres.ro.

Potrivit indicelui EPI, care măsoară în principal controlul poluării, asigurarea biodiversităţii şi gestiunea resurselor naturale, Elveţia se află pe primul loc, fiind urmată de Letonia, Norvegia, Luxemburg şi Costa Rica, pe ultimele poziţii situându-se Africa de Sud, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan şi Irak.

Clasificarea statelor mai are în vedere şi mortalitatea infantilă, accesul la asistenţă medicală şi apă  potabilă.

Related Posts with Thumbnails