Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rompetrol a scumpit vineri benzina cu 6 bani/litru şi motorina cu 9 bani/litru

A- A A+
Rompetrol a scumpit vineri benzina cu 6 bani/litru şi motorina cu 9 bani/litru

Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat vineri preţurile de referinţă la benzină cu 6 bani/litru şi la motorină cu 9 bani/litru, potrivit site-ului companiei, downstream.ro.

Astfel, litrul de benzină Efix 95 costă 5,13ei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,8 lei/litru. Motorina Efix Diesel costă 5,2 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,54 lei/litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% faţă de preţurile de referinţă. Ultima majorare operată de companie a avut loc pe 16  februarie, când Rompetrol a scumpit benzina cu 2 bani/litru şi motorina cu 7 bani/litru. De asemenea, şi compania OMV Petrom, controlată de Grupul OMV din Austria, a majorat de joi preţul benzinei şi motorinei cu 9 bani/litru.

Rompetrol Downstream operează peste 900 de staţii, în 13 ţări, dintre care peste 450 de benzinării se află în România. Compania face parte din Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan.

The Rompetrol Group (TRG) a făcut parte din Rompetrol Holding, până în august 2007, când Dinu Patriciu a vândut 75% din acţiunile TRG către compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anunţat că a vândut kazahilor restul de 25% din acţiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este deţinut 100% de KazMunaiGaz.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails