Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals vor fi în revizie între 20 septembrie şi 1 noiembrie

A- A A+
Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals vor fi în revizie între 20 septembrie şi 1 noiembrie

Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Petrochemicals, companii membre ale grupului Rompetrol, îşi vor întrerupe activitatea în perioada 20 septembrie – 1 noiembrie pentru revizii generale programate, a anunţat luni grupul.

În această perioadă, cele două companii vor asigura livrările de produse către clienţi din stocurile proprii.

„Este o operaţiune normală şi respectă legile în vigoare privind funcţionarea unei rafinării, fiind necesară îmbunătăţirii echipamentelor şi a tehnologiilor de fabricaţie (eficientizarea producţiei, reducerea consumurilor energetice şi implicit, reducerea semnificativa a emisiilor de noxe). Prin implementarea a 61 de noi proiecte, sunt create toate premisele necesare atingerii de către rafinăria Petromidia a unei capacităţii de procesare de 5 milioane de tone de materie primă în 2012”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Arman Kairdenov.

Lucrările vor fi coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, fiind implicate un număr de 25 de firme subcontractoare, cu peste 2500 de oameni şi cu diferite specializări: mecanică, electrică, automatizări, construcţii civile, spălări, tratamente anticorozive etc.

„Finalizarea cu succes a acestora va determina atât o creştere a calităţii produselor în condiţii de cost redus şi cu un indice de disponibilitate mecanică a instalaţiilor de peste 97% (…) Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor şi atingerea obiectivului de zero accidente, companiile de pe platforma Petromidia au luat măsuri suplimentare de protecţia muncii şi instruirea tuturor subcontractorilor care îşi vor desfăşura activitatea pe platforma Petromidia în această perioadă”, se arată în comunicat.

Ultima revizie generală a avut loc în octombrie 2005.

The Rompetrol Group (TRG) a făcut parte din Rompetrol Holding, până în august 2007, atunci când Dinu Patriciu a vândut 75% din acţiunile TRG către compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anunţat că a vândut kazahilor restul de 25% din acţiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este deţinut 100% de KazMunaiGaz.

Sursa: NewsIn

Foto: http://e-cernavoda.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails