Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Romstal Leasing intră pe segmentul finanţărilor destinate marilor companii

A- A A+
Romstal Leasing intră pe segmentul finanţărilor destinate marilor companii

Romstal Leasing IFN, membru al KBC Lease Group, a decis să dezvolte soluţii de finanţare pe segmentul de piaţă corporate, destinate marilor companii, iar noua abordare presupune structuri mai complexe de finanţare şi vizează active cu valori de peste 500.000 euro, a anunţat compania duminică.

Unul dintre proiectele de mari dimensiuni la care a participat Romstal Leasing a fost finalizat în luna octombrie de Satu Mare Park Development (SMPD), parte a grupului Belgian Willemen Groep. Investiţia a vizat construcţia unei fabrici de producţie de structuri metalice din oţel pentru construcţii industriale, cu o capacitate de 2,500 tone/lună.

„În acest proiect, Romstal Leasing a refinanţat costurile de achiziţie a liniilor şi echipamentelor de producţie prin intermediul unei tranzacţii de sale&lease back în valoare de 1.200.000 euro. Fabrica este amplasată strategic în comuna Acâş din judeţul Satu-Mare, la 20 de km de Satu Mare şi în vecinătatea graniţelor cu Ungaria şi Ucraina”, se arată în comunicat.

În România, pe segmentul finanţărilor corporate, principalul actor este sectorul bancar, companiile de leasing având o prezenţă mai redusă pe acest segment, acestea fiind axate pe finanţările şi produsele de leasing tradiţionale.

Cu o experienţă de peste 11 ani pe piaţa românească, Romstal Leasing a dezvoltat o serie de produse, printre care leasing-ul pentru finanţarea echipamentelor, inclusiv a liniilor de producţie, leasing-ul imobiliar destinat exclusiv anumitor sectoare, precum şi produsul de sale&lease back ca o alternativă la creditul bancar de orice tip. Compania este membră a ALB (Asociaţia Societăţilor Financiare din România) – asociaţie reprezentativă a pieţei de leasing din România.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.money.ro

Related Posts with Thumbnails