Rute aeriene noi pentru clujeni


Zboruri spre Bruxelles şi Dusseldorf ar putea fi introduse la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Potrivit anunţului Consiliului Judeţean a fost lansată procedura de achiziţie prin selecţie publică a ofertelor pentru acordarea de ajutor financiar la deschiderea de noi rute cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. De asemenea, o procedură similară de selecţie publică se va organiza şi în septembrie pentru alte patru noi destinaţii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) şi Berlin Schönefeld (Germania).

Ajutorul financiar la înfiinţare este acordat în baza schemei de ajutor aprobată de către Comisia Europeană prin Decizia privind Ajutorul de stat. Contractele se vor încheia pe o perioadă 90 de luni. Documentaţia poate fi ridicată de ofertanţi de la sediul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, contra sumei de 100 Euro fără TVA. Ofertele pot fi depuse la Registratura Consiliului Judeţean Cluj până cel târziu pe 24 septembrie.

“Demararea de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a acestei proceduri, în premieră pentru România, contribuie semnificativ la creşterea numărului de destinaţii operate, asigurând o mai mare deschidere a judeţului şi a regiunii către întreaga Europă şi nu numai. În acest fel, judeţul va deveni mult mai accesibil atât turiştilor cât şi reprezentanţilor mediului de afaceri, fapt ce va contribui, cu certitudine, la accelerarea ritmului de dezvoltare economică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.