Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Salarii compensatorii şi program de protecţie socială pentru angajaţii Nokia de la Jucu

A- A A+
Salarii compensatorii şi program de protecţie socială pentru angajaţii Nokia de la Jucu

Cei 2.200 de angajaţi ai fabricii Nokia Jucu vor primi cel puţin trei salarii compensatorii, a informat compania printr-un comunicat de presă. Astfel, după încheierea negocierilor cu sindicatele, Nokia şi liderii sindicali au semnat un contract, în urma căruia va începe programul Bridge, al cărui scop este aplicarea unor măsuri de protecţie socială pentru salariţii de la Jucu, rămaşi fără loc de muncă,

„În urma consultărilor, Nokia şi reprezentanţii sindicatelor au convenit în privinţa pachetelor compensatorii care vor fi oferite tuturor angajaţilor Nokia din fabrica de la Jucu, la finalul programului Bridge. Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depăşind prevederile legislaţiei din România, şi reprezentând trei salarii de încadrare pentru fiecare angajat în cauză, la care se adaugă un salariu lunar pentru fiecare an de vechime în companie”, se precizează în comunicat.

Nokia va oferi o perioadă de graţie, din 1 ianuarie 2012 până la sfârşitul lunii martie 2012, „reprezentând o perioadă suplimentară plătită, care să le permită angajaţilor care îşi pierd locul de muncă să se adapteze şi să se concentreze asupra reangajării”, potrivit Agerpres. În acestă perioadă de trei luni, angajaţi la fabrica din Jucu vor fi plătiţi să-şi găsească un nou loc de muncă.

Directorul fabricii Nokia Jucu, Risto Meskus, a declarat, prin intermediul comunicatului, că această companie este pregătită să îşi sprijine angajaţii. „Investim timp, bani şi expertiză pentru a sprijini reangajarea, pentru a stimula noi oportunităţi de creştere pentru comunitatea locală”, a mai spus directorul , Risto Meskus.

Fabrica de telefoane mobile din Jucu se va închide la finele acestui an.

Related Posts with Thumbnails