Schema de mobilitate recent lansat de Eurochambres pentru organizațiile de business support (BSOs) și IMM-uri


Eurochambres recent a lansat schema de mobilitate pentru organizațiile de business support (BSOs) și pt. IMM-uri.
 
Următoarele entități sunt sprijinite:

  1. Camerele de Comerț pot participa la schimb ca organizații de primire. Ideea este ca ei să primească în organizație pe cineva de la o cameră sau de la o organizație de business support din parteneriatul de est (Moldova, Ucraina, Armenia, Georgia, Azerbaijan). Cei care călătoresc au o sumă lunară (1300 de euro pt. BSOs) ca să își acopere zborul și cheltuielile în Romania. Organizatia care primeste are dreptul la 350 de euro pe lună pt. a acoperi eventualele cheiltuieli suplimentare (apă, lumină, birou, telefon, internet).

           În cazul BSO-urilor / Camerelor schimbul poate dura min. 1 lună și max. 2 luni.
 

  1. IMM-urile din România pot participa la acest program de schimb ca IMM-uri de primire (hosting SME). Și ei pot primi în firmă pe cineva de la o firmă din parteneriatul de est (din același sector) pentru un schimb de experiență / cooperare. Durata cooperării este de max. 1 lună. Cei care călătoresc au o sumă lunară de 1360 de euro ca să își acopere zborul și chetuielile în România. Firma din România care primește are dreptul la 350 de euro pe lună pt a acoperi eventualele cheltuieli.

Link-ul pentru mai multe detalii este aici: https://connectingcompanies.eu/index.php/opportunities/mobility-scheme/

Link-ul pentru înregistrare la schema de mobilitate este următorul: https://connectingcompanies.eu/index.php/opportunities/mobility-scheme/apply-to-the-mobility-scheme/

Sursa:

Camera de Comert si Industrie Covasna