Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Scutiri de la plata penalităţilor pentru clujenii care au obligaţii restante la bugetul local

A- A A+
Scutiri de la plata penalităţilor pentru clujenii care au obligaţii restante la bugetul local

Primăria municipiului Cluj-Napoca va oferi sprijin clujenilor prin scutirea de la plata majorărilor de întârziere şi a penalităţilor aferente obligaţiilor restante către bugetul local. Trei hotărâri de Consiliu Local în acest sens au fost adoptate în şedinţa ordinară de Consiliu Local de marţi, 4 iunie 2013.
Prin acest demers, Primăria Cluj-Napoca vizează sprijinirea întreprinzătorilor şi a persoanelor fizice care au probleme în achitarea restanţelor la taxe şi impozite, redevenţe, chirii şi alte obligaţii datorate bugetului local, astfel încât societăţile comerciale şi ONG-urile să îşi poată continua activitatea, iar persoanele fizice să aibă un sprijin real în aceste timpuri dificile.

Principiul de bază este următorul: persoanele fizice şi juridice, precum şi asociaţiile şi ONG-urile care îşi achită datoria principală faţă de bugetul local, într-o perioadă determinată de timp, vor fi scutite de la plata penalităţilor de întârziere.

” Discuția a început încă de la aprobarea bugetului pentru 2013 când au apărut și în dezbaterile publice pe buget probleme ridicate de ONG-uri care întâmpină dificultăți în continuarea activității sau de  firme, mă refer în special la cele cu remorci care au acumulat credite foarte mari la Direcția de Taxe și Impozite. În 2011 am promovat la Guvern un act normativ similar prin care am acordat sprijin firmelor din România pe exact același principiu”, a explicat primarul Emil Boc.

Cele trei proiecte de hotărâre care reglementează  această nouă politică publică la Cluj-Napoca vor permite încasarea unor sume de bani la bugetul, care vor putea fi utilizaţi în bugetul clujenilor.
În concluzie, toţi cei care în perioada 15 iunie – 15 octombrie depun o cerere la Direcţia Taxe şi Impozite Locale  şi până la 30 septembrie inclusiv sting datoria principală beneficiază de scutirea pentru penalizările de întârziere.

Related Posts with Thumbnails