Second-handurile din centru, luate în colimator de Primărie


Cum spaţiile comerciale din centrul Cluj-Napoca au fost ocupate de tot mai multe magazine care vând îmbrăcăminte second-hand, primarul Emil Boc vrea să impună restricţii pentru zona ultracentrală. Acesta consideră că identitatea oraşului nu este bine reprezentată de second-handuri, iar viitorul Plan Urbanistic General (PUG) ar trebui să excludă prezenţa acestui fel de magazine, amplasate pe Bulevardul Eroilor.

“Din punctul meu de vedere, în noul PUG, în zona ultracentrală a Clujului ar trebui interzise utilităţile de magazine second-hand, iar acestea să fie trimise spre alte zone decât cea centrală. Sper să am înţelegere din partea Consiliului Local. Mă voi consulta cu toţi cei care au putere de decizie”, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

În acest moment, Planul Urbanistic General este în curs de aprobare la Ministerul Dezvoltării şi la Ministerul Transporturilor. Pentru forma finală trebuie să-şi dea acceptul Consiliul Local. Pentru aplicarea propunerii de limitare a prezenţei magazinelor second-hand din centru, primarul se va consulta cu echipa de lucru a noului PUG, fiindcă prevederea să fie introdusă din toamnă în Plan.

Dacă măsura va fi pusă în practică, cea mai afectată va fi reţeaua Tabita, care deţine mai multe magazine în centru, devenind un brand la nivel local. De altfel, proprietarii spaţiilor îşi vor găsi cu dificultate chiriaşi, întrucât principalul segment al cererilor vine din partea fast-foodurilor şi a maginezelor second-hand sau de tip outlet.