Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Sectorul IT a scăzut în T1 2010 cu 38,2%, la 80 milioane euro

A- A A+
Sectorul IT a scăzut în T1 2010 cu 38,2%, la 80 milioane euro

Sectorul IT a încheiat primul trimestru al anului 2010 la 80 milioane euro şi a prezentat o fluctuaţie negativă, respectiv -38,2%, comparativ cu acelaşi trimestru al anului trecut, arată studiul GfK TEMAX transmis miercuri.

„Piaţa de PC-uri a fost profund influenţată de criza economică. În ciuda faptului că segmentul PC desktop a prezentat o tendinţă negativă, laptop-urile au avut o mare contribuţie la creşterea pieţei. Acest rezultat pozitiv este datorat în principal unei creşteri a vânzărilor de netbook-uri cauzată la rândul ei de preţuri mai reduse.
Un factor care contribuie la o imagine de ansamblu negativă asupra sectorului IT este slaba performanţă înregistrată de segmentul business-to-business. Deoarece acesta deţine o cotă mare  din piaţa IT, tiparul de creştere negativă a acestui segment şi-a lăsat amprenta asupra sectorului IT”, potrivit analiştilor GfK.

În contextul unei puternice dependenţe de segmentul B2B privind comenzile de la firmele corporatiste şi de la sectorul public, criza economică a fost principalul factor care a conturat această evoluţie slabă.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails