Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Şeful CSA estimează o stagnare a pieţei asigurărilor în 2011 sau un avans de cel mult 2%

A- A A+
Şeful CSA estimează o stagnare a pieţei asigurărilor în 2011 sau un avans de cel mult 2%

Piaţa românească de asigurări va stagna în acest an sau va înregistra o creştere de 1-2%, în funcţie de evoluţia economiei româneşti, a declarat joi preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.

„Din informaţiile pe care le am de la societăţile de asigurare, cred că în anul 2011 se va înregistra o stagnare sau o creştere de 1-2% faţă de 2010. Evoluţia pieţei asigurărilor din România este corelată şi cu evoluţia economică. Dacă economia românească se va redresa, cu siguranţă şi piaţa asigurărilor va creşte”, a menţionat Toncescu.

Aceasta a menţionat că, în 2010, avansul înregistrat pe segmentul asigurărilor de viaţă a fost susţinut de poliţele unit-linked (cu componentă investiţională), care au sporit cu 9,18%.

„Anticipăm ca aceste forme de asigurări să continue să genereze o influenţă pozitivă în perioada următoare”, a spus Toncescu. Preşedintele CSA a mai spus că segmentul de asigurări Casco a fost influenţat anul trecut şi de scăderea leasingului în România.

„Cred că scăderea este legată de leasing în cea mai mare parte, dar asta nu înseamnă că oamenii nu şi-au mai făcut asigurări Casco”, a menţionat Toncescu.

Aceasta a adăugat că s-a înregistrat o evoluţie pozitivă pe segmentul RCA pe baza analizelor pentru primele trei trimestre ale anului trecut. Astfel, primele de asigurare la RCA au fost puţin mai mari decât în 2009, dar şi numărul celor care s-au asigurat la răspundere civilă auto a fost mai mare decât în 2009.

În 2010, segmentul asigurărilor Casco a înregistrat o scădere de 25,12%, la 2,49 miliarde lei, în timp ce segmentul asigurările RCA a înregistrat o creştere de 11,26%, până la 2,5 miliarde lei.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails