Seminar organizat de CCI Cluj – Impactul INCOTERMS asupra contractelor comerciale – Cum negociem conditia de livrare in avantajul firmei


Camera de Comert si Industrie Cluj va organiza, pentru prima oara la Cluj, in parteneriat cu Intercollege Global Training Romania, urmatorul seminar: Impactul INCOTERMS asupra contractelor comerciale – Cum negociem conditia de livrare in avantajul firmei

SEMINARUL se axeaza pe prezentarea exhaustivasi intelegerea corecta a regulilor Incoterms® 2010 si impactul acestora asupra comertului International.

Acest seminar va va ajuta sa intelegeti mai bine conditiile de livrare INCOTERMS , recunoscute si acceptate pe plan international. Veti afla cum se definesc obligatiile, riscurile si costurile suportate de cumparator  si de vanzator, in derularea unei tranzactii externe/interne. Seminarul va prezenta nu numai schimbarile pe care le aduce INCOTERMS® 2010, dar va oferi participantilor si posibilitatea intelegerii scopului, utilizarii si aplicarii acestor reguli in practica comerciala, cu impact asupra obligatiilor, costurilor si riscurilor pe care si le asuma partenerii contractuali.

Cui se adreseaza seminarul:

Angajatii care isi desfasoara activitatea in departamentele de export – import/vanzare – desfacere, marketing, juridic, financiar-contabil, transportatori, functionari/declaranti vamali, asiguratori, personal bancar din dept. de plati externe, garantii, finantarea comertului si din front office, etc.

Tematica seminarului
  • Scopul si aplicabilitatea Incoterms
  • INCOTERMS® 2010 versus INCOTERMS 2000
  • Clasificarea conditiilor de livrare:

§ pentru orice modalitate de transport: EXW, FCA, CPT, CIP, DAT, DAP, DDP

§ pentru transportul maritim: FAS, FOB, CFR, CIF

  • Regulile INCOTERMS® 2010, riscuri si asigurare; asigurarea incarcaturii versus responsabilitatea transportatorului

§ INCOTERMS® 2010 si informatiile legate de securitate

  • Corelatia dintre documentele comerciale furnizate conform INCOTERMS® 2010 si modalitatea de decontare stabilita in contract (ex: acreditivul documentar)

Informatiile vor fi prezentate in format POWER POINT si transpuse intr-un suport informational tiparit.

Data si locul de desfasurare:12 martie 2013,intervalul orar 10,00 -17,00 la sediul Camerei de Comert si Industrie Cluj.

Lector: Gabriela HarTescu,Doctor in Economie, specializarea Finante, Director Intercollege Globaltraining Romania. Doamna Gabriela Hartescu este expert in comertul international, cu o experienta de peste 15 ani in training. In aceasta perioada a sustinut seminarii pentru specialistii din banci, institutii financiare ne-bancare si companii, pe teme legate de: decontari externe, garantii bancare in comertul international, surse alternative de finantare a operatiunilor de export-import, introducere in banking, bancile si operatiunile bancare, instrumente de plata, etc.

Taxa de participare409 lei (cu TVA inclus)/participant.

In cazul in care sunteti interesat sa participati la acest seminar va rugam sa completati invitatia pe care o puteti descarca aici si sa o trimiteti prin fax 0364-730991 sau prin e-mail, la adresa rlucia@ccicj.ro, pana la data de 1 martie 2013.