SESIUNEA ASIATICA: YENUL S-A DEPRECIAT IN RAPORT CU CELE MAI IMPORTANTE VALUTE


Yenul s-a depreciat in raport cu majoritatea valutelor pe fondul asteptarilor unor masuri agresive din partea Bancii Japoniei privind diminuarea puterii de cumparare a valutei nationale, in conditiile in care aprecierea yenului influenteaza negativ veniturile exportatorilor japonezi. In plus, Kyodo News a anuntat ca guvernul Japoniei, pe 16 noiembrie se pregateste sa diminueze, pentru a patra oara consecutiv, prognoza cresterii economice a tarii.

Amintim ca publicarea, din saptamana aceasta, a statisticilor macroeconomice ale Japoniei au indicat o scadere a PIB-ului japonez, demonstrand ca incetinirea cresterii economice globale si conflictul cu Republica Populara Chineza afecteaza semnificativ dezvoltarea economica a tarii.

Euro s-a apreciat fata de majoritatea valutelor, depasind nivelul minim al ultimelor doua luni, in baza indicatorilor tehnici care sugereaza ca deprecierea recenta a monedei unice europene a fost prea rapida. Astfel, RSI (14) pe graficul D1 al paritatii EUR/USD a scazut pana la nivelul de 33.4, iar scaderea pana la nivelul de 30 ar putea fi un semnal de intoarcere a directiei evolutiei paritatii.

Aceeasi situatie se regaseste si pe graficul D1 al paritatii EUR/JPY, unde RSI (14) a scazut pana la 33.8. Evolutia cursului euro poate fi influentata de publicarea, de astazi, a datelor statistice economice privind volumul productiei industriale in zona euro, care se asteapta sa scada, in septembrie, cu 2%, pe fondul crizei datoriilor europene.

Analiza FOREX