Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Situaţia sectorului financiar din România a rămas stabilă, apreciază membrii CNSF

A- A A+
Situaţia sectorului financiar din România a rămas stabilă, apreciază membrii CNSF

Banca Naţională a României (BNR) informează că, în cadrul şedinţei ordinare de marţi a Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF), au fost analizate evoluţiile recente ale sectorului financiar din România, a cărui situaţie „a rămas stabilă”.

„Membrii CNSF au analizat evoluţiile recente ale sectorului financiar din România, a cărui situaţie a rămas stabilă în contextul provocărilor induse de consolidarea fiscală internă şi al persistenţei incertitudinilor pe pieţele externe. Această apreciere este în linie cu concluziile recentei misiuni a Comisiei Europene şi a Fondului Monetar Internaţional pentru evaluarea actualului aranjament de finanţare externă a României cu instituţii financiare internaţionale. În acest context, au fost prezentate informări privind situaţia fiecărui segment al pieţei financiare din România”, se arată în comunicatul BNR.

Totodată, membrii CNSF au discutat detaliile tehnice ale unui posibil regim european armonizat pentru prevenirea crizelor, redresarea şi soluţionarea situaţiei bǎncilor şi a anumitor societǎţi de investiţii aflate în dificultate.

De asemenea, a fost analizat modul de organizare şi funcţionare a actualelor mecanisme de gestionare a crizei financiare în zona euro, precum şi reperele înfiinţării mecanismului permanent de stabilitate financiarǎ prevǎzut sǎ devinǎ operaţional în anul 2013.

La întâlnire au participat guvernatorul BNR şi, totodată, preşedinte al Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiarǎ, Mugur Isǎrescu, secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, Bogdan Drăgoi, comisarul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Cătălina Sava, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor, Angela Toncescu, şi preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails