Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Statul anulează peste 1 miliard de euro din datoriile CFR. Creanţele companiei se transformă în acţiuni

A- A A+
Statul anulează peste 1 miliard de euro din datoriile CFR. Creanţele companiei se transformă în acţiuni

Prin derogare de la legislaţia actuală, care reglementează datoria publică. Guvernul va anula peste 1 milliard de euro, sumă datorată de CFR SA către bugetul consolidat şi fondul de risc. Procedeul de ştergere a acestei datorii de va face prin conversia în acţiuni a creanţelor, iar acţiunile vor fi preluate de Ministerul Transporturilor, care va fi unic acţionar al companiei.

La 31 decembrie 2011, societatea prelimina datorii către bugetele AVAS şi Fondul de risc în valoare de 4,5 miliarde lei, aproximativ 1 miliard de euro,  rezultate prin cumularea datoriilor CFR SA şi ale filialelor absorbite prin fuziune, precizează www.mediafax.ro

În raportul publicat în acest an de Curtea de Conturi se arată că CFR SA a cheltuit ilegal în 2010 suma de 13,4 milioane euro dintr-un credit internaţional. Reprezentanţii Curţii spun că vor sesiza instituţiile de cercetare penală, întrucât există indicii că fapta „a fost săvârşită cu încălcarea legii penale”, menţionează sursa amintită.

Creditul la care se face referire a fost acordat companiei de Banca Japoneză pentru Cooperare Internaţională pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti-Constanţa.

Related Posts with Thumbnails