Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Străinii au injectat în primele patru luni peste 61 mil. euro în IFN-urile de pe piaţa românească

A- A A+
Străinii au injectat în primele patru luni peste 61 mil. euro în IFN-urile de pe piaţa românească

Firmele de leasing şi societăţile de credite de consum au primit în primele patru luni de la acţionarii străini injecţii de capital de 61,5 mil. euro, în uşoară scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când însumau 64,7 mil. euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

În primele patru luni ale acestui an, cea mai mare infuzie de capital a fost făcută de acţionarii OTP Leasing România cu un aport la capital de 22,49 milioane euro (11,37 milioane euro în ianuarie şi 11,12 milioane euro în februarie), după care urmează acţionarii Afin Leasing care au contribuit cu 19,3 milioane euro (9,77 milioane euro în ianuarie şi 9,55 milioane euro în februarie).

Pe următoarele locuri se află ING Lease România, cu un aport la capitalul social  de 15,73 milioane euro în martie şi Unicredit Consumer Financing cu 2,7 milioane euro, tot în martie. Totodată, IKB Leasing şi-a majorat capitalul social cu 1,27 milioane euro, în ianuarie.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails