Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

SUA vor finanţa un studiu pentru introducerea unui sistem de management al alegerilor în România

A- A A+
SUA vor finanţa un studiu pentru introducerea unui sistem de management al alegerilor în România

Guvernul SUA va finanţa efectuarea unui studiu în vederea implementării sistematice în România a unui sistem electronic de management al alegerilor (SEMA), în valoare de 344.422 de dolari, sumă nerambursabilă, informează un comunicat al Agenţiei de Comerţ şi Dezvoltare a SUA.

Banii pentru realizarea studiului vor fi acordaţi Autorităţii Electorale Permanente din România. Studiul de fezabilitate va ajuta la dezvoltarea unui sistem IT integrat menit să sporească corectitudinea procesului electoral şi să reducă posibilitatea de fraudare a alegerilor în România. Proiectul va oferi de asemenea oportunităţi de colaborare cu firme americane din sectorul IT&C.

Sistemul electronic de management al alegerilor va spori eficienţa AEP, însă, în acelaşi timp, va oferi beneficii substanţiale cetăţenilor români, contribuind la dezvoltarea infrastructurii publice, a capacităţilor umane şi a transferului de tehnologii. Competiţia pentru realizarea studiului de fezabilitate finanţat de USTDA va fi anunţată pe website-ul Federal Business Opportunities (FBO), iar un link spre anunţ va fi postat pe website-ul USTDA (www.ustda.gov). Companiile americane interesate pot prezenta propuneri conform instrucţiunilor din anunţul FBO.

Autoritatea Electorală Permanentă din România va alege firma americană care va efectua studiul.

Totodată, studiul va ajuta Autoritatea Electorală Permanentă să stabilească ce lipsuri există în sistemul electoral la nivel naţional – hardware, software, sistemul informatic geografic (GIS), instrumente de administrare a reţelelor, soluţii de securitate şi echipamente de comunicaţii. SEMA va reduce vulnerabilitatea la fraudarea şi invalidarea voturilor. În acelaşi timp, sistemul va asigura un proces de numărare a voturilor mai rapid şi mai sigur, va spori capacităţile tehnice şi administrative şi va permite monitorizarea în timp real a procesului electoral.

„Finanţarea oferită de către Agenţia SUA pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) va ajuta România să dezvolte mijloace eficiente de creştere a siguranţei şi integrităţii procesului electoral”, a declarat Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Şefului Misiunii Diplomatice a SUA, la semnarea acordului de finanţare în prezenţa domnului Octavian Opriş, Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, se mai arată în comunicat.

„Aşteptăm rezultatele acestui studiu de fezabilitate şi implementarea cu succes a sistemului electronic de management al alegerilor pentru că aceasta va creşte numărul de cetăţeni români care merg la vot şi va îmbunătăţi procesul de vot”, a declarat Guthrie-Corn.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.bihoreanu.ro

Related Posts with Thumbnails