Flash Feed Scroll Reader

Subiectele zilei – 22 iulie 2011

A- A A+
Subiectele zilei – 22 iulie 2011

10% dintre hotelurile şi pensiunile scoase la vânzare în ţară sunt în Cluj (studiu)

Unul din zece hoteluri scoase la vânzare în ţară se află în Cluj, relevă o analiză a portalului imobiliare.ro. Totuşi, numărul ofertelor de vânzare a hotelurilor şi pensiunilor de pe litoral şi din zonele de munte a scăzut cu 70% la jumătatea anului, în plin sezon estival, faţă de luna ianuarie, conform analizei citate. Astfel, în luna ianuarie, în zonele turistice din România, numărul hotelurilor şi pensiunilor scoase la vânzare numai prin imobiliare.ro ajungea la 255, în prezent, numărul anunţurilor pe acest segment a coborât la de 70, scrie Ziua de Cluj.

12,5 milioane de euro pentru proiecte în energie

Compania clujeană ESCO, membră a grupului EnergoBit, a obţinut ieri o finanţare substanţială din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie. Împrumutul de 10 milioane de euro, la care se adaugă o contribuţie proprie de 2,5 milioane de euro, va fi utilizat pentru finanţarea de proiecte de eficienţă energetică. Acordul a fost semnat ieri, la Bucureşti. Conducerea companiei estimează că primele contracte pentru proiecte se vor semna în cel mult două luni, scrie Ziua de Cluj.

Bancherii se pregătesc de dezastru: Adevăratul motiv pentru care Soros îşi ţine banii cash

În urmă cu doar două zile, a apărut o informaţie potrivit căreia investitorul american George Soros a decis să ţină CASH 75% din activele fondului său de investiţii Quantum Endowment Fund. V-aţi întrebat vreo clipă care este motivul pentru care cineva cunoscut drept geniul ingineriilor financiare decide să păstreze lichidităţi în valoare de aproape 20 de miliarde de dolari? Răspunsul trebuie citit printre rândurile celui oficial care arăta că fondul de investiţii aşteaptă noi oportunităţi investiţionale, scrie CAPITAL.

Consens pentru salvarea Greciei. UE va mai ajuta financiar Irlanda şi Portugalia. Nicolas Sarkozy: „Ajutând Grecia, eliminăm riscul răspândirii crizei şi în alte ţări”

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a declarat în această seară, după summitul de la Bruxelles, că s-a ajuns la un „angajament ferm” în ceea ce priveşte Grecia. Un astfel de acord s-a încheiat şi pentru Irlanda şi Portugalia. Cele trei state membre UE vor primi un ajutor financiar. Grecia va beneficia de un împrumut de 158 de miliarde de euro, scrie EVZ.

Petrom şi gigantul american ExxonMobile se avântă în cel mai costisitor pariu care s-a făcut vreodată pe subsolul României

Petrom şi gigantul american ExxonMobil, cea mai mare cor­poraţie petrolieră a lu­mii, se avântă în cel mai cos­ti­sitor pariu care s-au făcut vreo­dată cu subsolul României: cău­tarea rezervelor de petrol şi gaze din adân­curile Mării Negre. După doi ani de cercetări, cele do­uă companii trec la o nouă fază: săparea primei sonde de ex­plorare din apele româneşti la mari adân­cimi, pas de cel puţin 100 de milioane de euro care ar putea antrena şi alţi giganţi în căutarea „aurului negru”, scrie ZF.

Ursus nu reuşeşte să scape de scădere

Ursus Breweries, cel mai mare jucător din piaţa locală a berii, a înregistrat în perioada aprilie – iunie 2011 o scădere de 3% a vânzărilor în volum comparativ cu intervalul similar din 2010, potrivit informaţiilor dintr-un raport al SABMiller, grup din care face parte. „Piaţa a continuat să sufere din cauza efectelor mediului eco­­nomic fragil şi a măsurilor guvernamentale de auste­ritate”, se arată în raport. Cu aceste rezultate, care cores­pund primului trimestru al anului fiscal, Ursus nu reuşeşte să scape de scăderi, în con­diţiile în care în anul financiar aprilie 2010 – martie 2011 pro­du­cătorul a raportat un declin de 8% al volumelor vândute, scrie ZF.


Related Posts with Thumbnails