Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Sumitomo Corporation achiziţionează 90% din acţiunile Alcedo

A- A A+
Sumitomo Corporation achiziţionează 90% din acţiunile Alcedo

Compania japoneză Sumitomo investeşte în Alcedo, cel mai mare distribuitor de inputuri agricole, achiziţionând 90% din capitalul social, valoarea tranzacţiei ridicându-se la câteva zeci de milioane de euro.

Alcedo deţine o cotă de aproximativ 20% din piaţa de distribuţie a produselor de protecţia plantelor şi peste 10% din piaţa de distribuţie de seminţe certificate. De asemenea,  Alcedo deţine Alchimex, cel mai mare producător de produse de protecţia plantelor din România.

“Este o zi foarte importantă pentru compania noastră şi cred că Alcedo este soluţia perfectă pentru ca Sumitomo să intre pe o piaţă foarte lucrativă, aşa cum este cea română. După doi ani de negocieri intense am reuşit să încheiem un acord care aduce împreună poziţia şi expertiza Alcedo pe piaţa locală cu tehnologia şi cunoştintele tehnice ale unei reputate companii japoneze, spre beneficiul fermierilor români” a declarat marţi preşedintele Grupului Alcedo, Nicolae Săndulescu .

Acesta a mulţumit avocaţilor de la Boştină&Asociaţii, care au consiliat compania pe parcursul negocierilor.

“Şi pentru Sumitomo Corporation este o zi importantă, deoarece ne dă posibilitatea de a beneficia de managementul şi acoperirea Alcedo, cel mai mare distribuitor de inputuri agricole din România. Credem că agricultura românească are posibilitatea de a se dezvolta şi a deveni un motor de creştere pentru ţară. Prin această investiţie, vom imbunătăţi poziţia financiară a Alcedo şi vom extinde serviciile în concordanţă cu solicitările clienţilor şi a pieţei. Suntem încrezători că această colaborare între Alcedo şi Sumitomo se va materializa şi în creşterea productivităţii, care va duce în final la creşterea sectorului agricol al României” a spus, la rândul său, preşedintele şi CEO al Sumi Agro Europe, Hideo Ozaki.

Cifra de afaceri a Alcedo a crescut cu 38% în primele nouă luni, la 64,33 milioane euro. Totodată, Alchimex, cel mai mare producător de produse de protecţia plantelor din România, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,61 milioane euro pe primele nouă luni din 2011.

Sumi Agro Europe, cu sediul la Londra, este o subsidiară a Sumitomo Corporation cu sediul central în Tokyo, Japonia. Sumitomo Corporation este una din cele mai mari firme de comerţ de lume, având afaceri în domenii precum resurse energetice, metalurgie, agricultură şi altele. Cu peste 600 de subsidiare la nivel mondial, a ajuns la o cifră de afaceri de peste 100 milioane dolari în 2010.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails