Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Supracalificaţi. 88% dintre români ar accepta joburi sub nivelul lor de calificare

A- A A+
Supracalificaţi. 88% dintre români ar accepta joburi sub nivelul lor de calificare

Un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.ro arată că 88% dintre românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă nu ar spune nu posturilor care sunt sub pregătirea lor profesională. Însă, raţiunile angajatorilor pot fi altele şi doar 65% ar alege candidaţi supracalificaţi, dacă aceştia se dovedesc motivaţi să intre în echipa companiei respective.

Datele studiului mai demonstrează că aproape o cincime (17,5%) dintre companii recunosc că acceptă o astfel de variantă pentru a folosi expertiza angajatului la un cost mai mic, în timp ce doar 1,9% dintre oamenii de HR ar face acest lucru în cazul în care nu ar avea nicio altă opţiune. Peste 15% dintre angajatori refuză să angajeze personal supracalificat, deoarce consideră că acesta va fi sigur demotivat de condiţiile postului oferit.

Experţii în resurse umane spun că o persoană supracalificată poate fi foarte utilă angajatorului dacă acesta va ştii cum să gestioneze potenţialul angajatului şi-l va stimula în cariera profesională. “Un candidat supracalificat poate să fie o nestemată pentru o organizaţie. Ca să fie considerat astfel, candidatul trebuie să îşi dorească cu adevarat să lucreze pentru acel angajator, acesta fiind principalul factor motivator. De partea cealaltă, angajatorul ar trebui să îi creeze un plan de carieră clar şi realist, pentru a nu-l transforma într-un angajat demotivat pe termen lung ”, a explicat Anca Tomoroga, Strategic HR Manager la Myjob.ro.

Sondajul Myjob.ro a fost realizat în perioada 10-30 octombrie 2011 la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ de 2849 de persoane şi 152 de companii. Cei mai mulţi sunt absolvenţi de facultate (41,5%), masteraţi (20,4%), absolvenţi de liceu (18,4%) sau studenţi (9,45%).

Related Posts with Thumbnails