Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Tendinţe în HR: Companiile se orientează către managementul performanţei şi recrutează specialişti de la târgurile de joburi

A- A A+
Tendinţe în HR: Companiile se orientează către managementul performanţei şi recrutează specialişti de la târgurile de joburi

Companiile s-au concentrat pe activităţile de training şi managementul performanţei, potrivit unui studiu întreprins de HR Club şi Daedalus Millward Brown şi în perioada decembrie 2011- ianuarie 2012. De altfel, în trimestrul trei a anului trecut, şi bugetele firmelor dedicate activităţilor de instruire şi dezvoltare au crescut în comparaţie cu acelaşi interval din 2010.

“Pentru 6 companii din 10, bugetul mediu de instruire per angajat este mai mic de 200 de euro.

Training-urile interne şi externe au rămas cele mai utilizate metode de instruire de către companii, însă se remarcă o diferenţiere clară între orientarea către abilitățile  de tip hardskills – abilități tehnice (55%) şi cele softskills – cum ar fi cele de comunicare (74%). Anul acesta, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, companiile au avut tendinţa de a investi mai mult în programele de coaching şi mentoring pentru dezvoltarea managementului de de vârf şi a managementului de linie.”, menţionează reprezentanţii HR Club.

Dacă în anul 2010 doar 49% dintre companii erau orientate către managementul performanţei, numărul acestora a crescut simţitor şi a ajuns la 68%.

Sondajul citat mai arătă că tot mai mulţi specialişti sunt recrutaţi prin intermediul târgurilor de joburi, această fiind o resursă externă tot mai utilizată de angajatori. La sfârşitul anului trecut, 18 dintre companii au apelat la recrutarea prin târguri specializate.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 130 de respondenţi, practicieni de resurse umane şi reprezentanţi ai managementului de vârf din companii naţionale şi multinaţionale din România, membre HR Club.

Related Posts with Thumbnails