Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Termenul de depunere a ofertelor în proiectul de management privat, prelungit până la 20 ianuarie

A- A A+
Termenul de depunere a ofertelor în proiectul de management privat, prelungit până la 20 ianuarie

Ministerul Economiei a modificat calendarul procedurii de atribuire şi unele dintre criteriile de calificare în proiectul de management privat, noul termen de depunere a ofertelor fiind 20 ianuarie, se arată într-un comunicat al instituției.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri(MECMA) a luat această decizie în urma unei analize a problematicilor ridicate de mai multe companii de executive search, pentru a permite participarea cât mai multor companii experimentate din acest domeniu.

Măsura vizează proiectul de introducere a managementului profesionist în companiile cu capital majoritar de stat, care are ca obiectiv alegerea unor firme de executive search și manageri pentru companiile de stat incluse în prima etapă a procedurii, respectiv pentru societăţile Oltchim, Electrica Furnizare, Hidroelectrica şi Romarm.

”MECMA, asistat de Pedersen & Partners şi subcontractorii săi, Roland Berger şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), a eliminat criteriul privind media cifrei de afaceri de minim 10 milioane euro pe ultimii trei ani solicitată a fi îndeplinită de fiecare companie dintr-o asociere. Conform noilor criterii, o asociere de firme de executive search trebuie să aibă o medie totală a cifrei de afaceri pe ultimii trei ani de minim 40 milioane euro, indiferent de cifra de afaceri a fiecărui asociat”, se arată în comunicat.

Eliminarea criteriului urmărește atragerea şi motivarea celor mai mari firme de executive search la nivel mondial, precum şi a companiilor de executive search cu prezenţă regională şi cu expertiză deosebită în evaluarea şi recrutarea de manageri de top în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est şi în România, potrivit MECMA.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails