Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Termenul până la care membrii CA şi pensionarii de la Electrica pot cumpăra acţiuni, amânat cu un an

A- A A+
Termenul până la care membrii CA şi pensionarii de la Electrica pot cumpăra acţiuni, amânat cu un an

Vânzarea către persoanele îndreptăţite a pachetelor de acţiuni deţinute de Electrica SA la filialele sale privatizate a fost amânată cu un an, printr-o ordonanţă de urgenţă adoptată joi de Guvern.

„Se prorogă până la data de 31 decembrie 2012 termenul până la care membrii Consiliului de Administraţie şi pensionarii cu ultimul loc de muncă la Electrica SA şi la filiala Electrica Moldova SA pot cumpăra cel mult 10% din acţiunile deţinute în filiala Electrica Moldova SA, în prezent, SC EON Moldova Distribuţie SA şi SC EON Energie România SA”, informează Executivul, într-un comunicat.

Termenul iniţial expira la 31 decembrie 2011.

Amânarea cu un an a termenului de vânzare a pachetelor de acţiuni respective este motivată, în OUG, prin faptul că „prin imposibilitatea achiziţionării acestor acţiuni în termenul legal prevăzut, aceste categorii de persoane pierd posibilitatea exercitării acestui drept, creându-se astfel o diferenţă nejustificată de tratament între salariaţii societăţilor comerciale filiale ale S.C. Electrica S.A.”.

Prin aceeaşi OUG au fost prorogate şi alte termene. Astfel, s -a prelungit până la 31 mai 2012 termenul de execuţie a programelor nucleu de cercetare-dezvoltare, care se derulează prin Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică, aflate în implementare la data de 1 decembrie 2011.  Termenul iniţial expira la 31 decembrie 2011.

Termenul până la care se suspendă aplicarea prevederilor privind obligativitatea înregistrării audio-video a şedinţelor de judecată, potrivit articolul 13 alin. 1 din Legea 304 din 2004 privind organizarea judiciară, a fost prorogat cu şase luni. Termenul până la care aceste sisteme ar fi trebuit implementate era 31 decembrie 2011.

De asemenea, s-a decis prorogarea cu un an a termenului până la care persoanele care beneficiază de facilităţi de transport vor beneficia de legitimaţii de transport de tip card. Ordonanţa 8 din 2011 a prevăzut ca facilităţile de transport să fie acordate pe baza legitimaţiei de transport de tip card, termenul iniţial de intrare în vigoare fiind 31 decembrie 2011.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails