Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | CCICJ, Economic - Financiar

Topul firmelor a revenit în forţă. Creşterea economică clujeană a fost stimulată de exporturi, servicii şi producţia companiei Nokia

A- A A+
Topul firmelor a revenit în forţă. Creşterea economică clujeană a fost stimulată de exporturi, servicii şi producţia companiei Nokia

După doi ani de pauză s-a reluat ceremonia de premiere a celor mai influente firme clujene. În deschiderea catalogului Topului firmelor membre 2011, Camera de Comeţ şi Industrie (CCI) Cluj a ţinut să amintească importanţa pe care avut-o compania Nokia pentru creşterea economică a judeţului.

Dat fiind că în anii anteriori societăţile comerciale au traversat o perioadă anevoiasă şi multe firme şi-au încetat activitatea economică, CCI Cluj a considerat că în acel moment organizarea festivităţii de premiere a firmelor locale nu ar fi oportună. Însă, rezultatele economice, raportate pentru anul financiar 2010, arată că economia Clujului s-a redresat semnficativ. Judeţul a avut una dintre cele mai mari creşteri economice, de 2,5%, fiind devansat în plan naţional doar de Argeş, unde se află fabrica Dacia. Astfel, exporturile, dezvoltarea serviciilor şi producţia de telefoane mobile Nokia a dus la o creştere economică de 2,2 miliarde de lei, comporativ cu 2009.

Din cele 283 de firme premiate de Cameră pe 10 noiembrie, cele mai mult companii sunt din domeniul industrie: 107 firme. Urmează secţiunea comerţ-turism cu 82 de companii, servicii cu 53, construcţii  cu 21, cercetare, dezvoltare şi high tech cu 18 şi  agricultură şi pescuit cu 2 firme.

Related Posts with Thumbnails