Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Tradeville: Acţiunile FP ar putea ajunge la 0,7 lei/acţiune în următoarele 12 luni

A- A A+
Tradeville: Acţiunile FP ar putea ajunge la 0,7 lei/acţiune în următoarele 12 luni

Analiştii Tradeville estimează că acţiunile Fondului Proprietatea (FP) vor ajunge la 0,7 lei/acţiune în următoarele 12 luni, preţ calculat prin comparaţia cu alte fonduri internaţionale care au o capitalizare bursieră similară.

Fondul Proprietatea se tranzacţionează la un discount de aproape 55% faţă de valoarea unitară a activului net raportată de administratorul Franklin Templeton la 31 mai 2011, se arată într-un raport emis de Tradeville. La 31 martie 2011, Fondul cuprindea 39,3% companii listate, 55,6% companii nelistate, în timp ce 5,1% din bani erau plasaţi în lichidităţi nete.

„Suntem de părere că preţul la care se tranzacţionează acţiunea FP este în continuare scăzut, fiind egal cu valoarea contabilă a activelor imobilizate aferente doar companiilor din portofoliu listate pe bursă. Cu alte cuvinte, o acţiune FP, care înglobează atât active listate cât şi nelistate, se vinde la valoarea unitară a activelor imobilizate aferente companiilor listate, activele companiilor nelistate fiind practic achiziţionate gratuit”, potrivit Tradeville.

Într-o abordare conservatoare, analiştii Tradeville estimează pentru 2011 venituri de minimum 400 milioane lei luând în considerare sumele câştigate din dobânzi, de aproximativ 50 milioane lei, şi veniturile din dividende de aproximativ 350 milioane lei, având în vedere dividendele acordate de primele douăzeci de companii din portofoliu. Estimarea nu include veniturile pe care FP le-ar putea obţine din provizioane, creanţe reactivate, venituri din investiţii financiare cedate, venituri din diferenţe de curs valutar sau alte venituri.

„Păstrând o pondere de 20% a cheltuielilor curente în veniturile din activitatea curentă estimăm un profit net de aproximativ 320 milioane lei pentru 2011”, se mai arată în raportul Tradeville.

Politica de dividend adoptată de Franklin Templeton prevede, în absenţa unor circumstanţe sau condiţii de piaţă excepţionale, acordarea în proporţie de 100% a profitului distribuibil sub forma de dividende. La ultimul preţ din piaţă, randamentul dividendului estimat pentru 2012 este de 4,4%.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails