Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

TVA-ul ar putea creşte cu 1,6% în Franţa

A- A A+
TVA-ul ar putea creşte cu 1,6% în Franţa

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat că guvernul va cere majorarea cotei de TVA şi introducerea unei taxe pe tranzacţiile financiare. Măsura creşterii TVA “cu 1,6% , în vederea compensării unei atenuări a costurilor sociale suportate de întreprinderi , ar putea fi aplicată începând cu 1 octombrie. “Noi sperăm că acest lucru va declanşa (până atunci) achiziţii prin anticipare, care vor alimenta creşterea economică”, a explicat oficialul francez într-o emisiunea televizată.

Scopul reformei este să restabilească competitivitatea economiei franceze şi să stopeze o adevărată hemoragie de locuri de muncă în sectorul industrial.

„De zece ani, Franţa a pierdut 500.000 de locuri de muncă în sectorul industrial”, a subliniat Sarkozy, notând că, pentru un salariu de 4.000 de euro, în Germania costurile se ridică la 840 de euro, faţă de o sumă „dublă în Franţa”, informează www.mediafax.ro.

De altfel, preşedintele francez a mai declarat că situaţia zonei euro se calmează, iar economia europeană dă semne că-şi revine. El a adăugat că deficitul public al Franţei din 2011 este mai bun decât s-a prevăzut, atingând un nivel de 5,4% din PIB.

Related Posts with Thumbnails