Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

UGIR propune şase măsuri pentru redresarea economică în România

A- A A+
UGIR propune şase măsuri pentru redresarea economică în România

Uniunea Generală a Industriaşilor din România (UGIR-1903) propune şase măsuri pentru redresarea economică în România şi consideră că simpla reducere a salariilor şi pensiilor nu vor scoate ţara din criză, au declarat joi reprezentanţii industriaşilor.

„Nu cred că este normal să găsim vinovaţi, însă simpla reducere a salariilor din sectorul bugetar şi a pensiilor nu vor scoate România din criză”, a declarat preşedintele UGIR, Cezar Corâci.

Potrivit reprezentanţilor UGIR, trebuie adoptate imediat măsuri de stimulare a economiei reale, de reducere a evaziunii fiscale, care să ducă la creşterea veniturilor, combinate cu măsuri de reducere a cheltuielilor nejustificate, acestea fiind singura cale de stopare a declinului economiei româneşti şi ieşirea din criză.

Alte măsuri ar fi stimularea investiţiilor şi creearea de noi locuri de muncă, prin Legea Parteneriatului Public Privat şi scutirea de taxe pe perioada crizei a investiţiilor noi.

De asemenea, potrivit preşedintelui executiv UGIR, Marius Opran, este necesară începerea imediată a unor lucrări publice de mare amploare, eficientizarea atragerii de fonduri europene prin crearea unui fond de cofinanţare alimentat din reducerea evaziunii, privatizare sau fond de garantare.

Reprezentanţii UGIR au mai propus implementarea unei legislaţii favorabile dezvoltării unui mediu competitiv de afaceri.

Economia se poate redresa, susţin reprezentanţii industriaşilor, prin reducerea evaziunii fiscale şi a contrabandei. „Dacă am reduce cu 50% contrabanda, nu am mai avea nevoie de alte măsuri pentru ieşirea din criză”, a precizat Opran.

UGIR propune Guvernului asigurarea necesarului de lichidităţi în economie, respectiv lichidarea creanţelor pe care Statul le are către agenţii economici, prin plăţi directe sau prin compensare cu alte plăţi viitoare, precum şi creşterea ponderii finanţării economiei reale de către CEC şi Eximbank.

„Pentru anul 2010 perspectiva de creştere economică este evaluată la maxim 0%, adeverind previziunile UGIR-1903 formulate încă din anul 2009, previziuni bazate pe lipsa oricăror politici economice anticriză şi de absenţă unor măsuri reale de limitare a efectelor acesteia. Guvernul României trebuie să-şi asume un pachet de măsuri de stimulare economică care să facă posibilă evitarea majorării taxelor şi impozitelor în România, majorări care ar bloca activitatea economică şi ar compromite dezvoltarea ţării noastre pe termen lung, în acelaşi timp cu reducerea cheltuielilor nejustificate”, au conchis reprezentanţii Uniunii Genrale a Industriaşilor din România.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails