Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Un important producător italian de electrocasnice ar putea înlocui Nokia la Jucu

A- A A+
Un important producător italian de electrocasnice ar putea înlocui Nokia la Jucu

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj negociază cu 5 companii pentru preluarea halelor fostei fabrici Nokia de la Jucu.

Potrivit surselor din piaţă  producătorul italian de electrocasnice De’Longhi este cel mai probabil să înlocuiască producătorul finlandez de telefoane mobile. Compania italiană a realizat venituri globale de peste 1,6 miliarde de euro şi avea 7.083 angajaţi în anul 2010.

„Investitorul respectiv activează în domeniul producţiei de echipamente electrocasnice şi deţine două fabrici în China şi câte una în Rusia şi Italia. Sperăm ca următoarea să fie în România, iar investiţiile ar putea ajunge la 30 mil. euro. În maximum zece zile cred că putem prezenta acest investitor”, a declarat AlinTişe, preşedintele CJ Cluj, potrivit www.zf.ro

Italienii au vizitat la finele anului trecut parcul industrial Tetarom III, din Jucu, unde sunt halele fostei fabrici Nokia.

De la plecarea Nokia au fost vehiculate nume de rezonanţă precum Terapia Ranbaxy, grupul ZTE, Huawei, Ericsson şi Dell, IBM, iar cel mai frecvent Bosch, însă niciunul dintre aceşti investitori nu a fost anunţat oficial.

În anul 2010 compania Nokia a avut o cifră de afaceri de 6,8 miliarde lei (1,6 miliarde euro), adică 30% din produsul inter brut al Clujului, 1,3% din PIB-ul naţional, 4% din exporturile României.

Related Posts with Thumbnails