Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ungaria a solicitat o posibilă asistenţă financiară din partea UE şi a FMI, spune Comisia

A- A A+
Ungaria a solicitat o posibilă asistenţă financiară din partea UE şi a FMI, spune Comisia

Comisia europeană şi Fondul Monetar Internaţional au anunţat luni că Ungaria a solicitat asistenţă financiară de tip precautionary

„Comisia Europeană a primit astăzi (n.r. – luni) o cerere din partea autorităţilor ungare pentru o posibilă asistenţă financiară din partea Uniunii Europene. Autorităţile de la Budapesta au trimis o cerere similară şi Fondului Monetar Internaţional”, se arată într-un comunicat al Executivului european.

Ungaria va trata „orice posibil sprijin eropean ca un acord de tip precautionary”, a precizat Comisia Europeană. Solicitatea Ungariei va fi studiată „în cadrul unei consultări apropiate cu toate ţările membre UE şi cu FMI”, se mai arată în comunicatul CE.

La rândul său, directorul Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a declarat că FMI a primit luni o solicitare din partea Ungariei privind acordarea de asistenţă financiară. Echipa de experţi ai FMI aflată în prezent la Budapesta va reveni la Washington pentru a se consulta cu conducerea instituţiei referitor la cererea Ungariei.

Ungaria a mai solicitat asistenţă financiară din partea UE şi a FMI în 2008, dar a renunţat la acord în 2010.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails