Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

UniCredit vrea să ajungă în 2011 la 200 mil. lei cofinanţări de proiecte UE în sectorul public

A- A A+
UniCredit vrea să ajungă în 2011 la 200 mil. lei cofinanţări de proiecte UE în sectorul public

UniCredit Ţiriac Bank vrea să ajungă până la finele anului 2011 la 200 milioane lei cofinanţări de proiecte pentru absorbţia fondurilor UE, a declarat luni coordonatorul pentru fonduri europene din cadrul băncii, Marius Radu.

„Până acum au fost ceva solicitări, dar abia acum vine marea parte a lor. Cele mai multe proiecte, cele mai multe autorităţi care caută finanţare acum înaintează solicitările. Acestea trebuie să facă procedură de achiziţii publice ca să poată să selecteze servicii bancare. Vedem din ce în ce mai multe postări pe SEAP pentru a obţine de la bănci finanţare”, a precizat Marius Radu.

El a declarat că, până în prezent, ponderea finanţării proiectelor din sectorul public pentru absorbţia fondurilor UE este echivalentă cu 10-15% din finanţarea acordată mediului privat, care este de peste un miliard de lei.

„Pentru sectorul public, dacă ajungem să păstrăm procentul de 10-15% din ce avem acordat pentru sectorul privat, este un target bun. Momentan suntem la total finanţări la peste un miliard de lei. Cu ce vom creşte anul acesta până la sfârşit probabil vom ajunge la 1,5 miliarde lei, dacă menţinem ponderea şi să avem pe sectorul public 15% din această valoare este bine. Noi estimăm să ajungem la 200 milioane lei”, a mai spus Marius Radu.

Acesta estimează că fondurile UE destinate sectorului privat reprezintă 25% din totalul finanţărilor, iar până în prezent au fost contractate două treimi din acestea.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails