Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vara aduce scumpiri inevitabile

A- A A+
Vara aduce scumpiri inevitabile

Luna iulie ar putea aduce o creştere semnificativă de preţuri, odată cu deprecierea leului şi încetarea efectului de bază, majorarea TVA din 2010, afirmă analistii economici. De la carburanţi la utilităţi, produse alimentare şi servicii, scumpirile vor influenţa întregul lanţ economic.
Romania are, în prezent, una dintre cele mai mici rate de inflaţie din Uniunea Europeană. In ultima jumătate de an, s-a aflat în topul ţărilor cu cea mai mica inflaţie, ultima fiind de 1,79%, în timp ce media europeană a fost de 2,4%.
„În toamna lui 2010, şi mai ales în primăvara lui 2011, am asistat la un val inflaţionist dat de majorarea TVA”, a spus consultantul economic Cristian Dinulescu. „Anul trecut, pe vremea asta, aveam inflaţie de 8,5% – eram lideri in UE. Acum, odată cu temperarea efectelor majorării TVA, este normal sa ne aflam sub cifrele de atunci”, a adăugat acesta, potrivit portalului www.dailybusiness.ro.
Vestea proastă este ca luna iunie ar putea fi ultima în care cresterea preţurilor va fi încadrată într-un interval inflaţionist stabil. Din iulie, preţurile vor creşte, potrivit estimărilor experţilor, cu cel putin 3-4%.

Related Posts with Thumbnails