Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

VB Leasing România estimează o creştere cu 6% a afacerilor în acest an, la 90 milioane euro

A- A A+
VB Leasing România estimează o creştere cu 6% a afacerilor în acest an, la 90 milioane euro

VB Leasing România, parte a grupului financiar european VB Leasing Internațional Holding GMBH, estimează o cifră de afaceri de circa 90 de milioane euro până la finalul anului 2011, în condițiile în care compania a atins deja în luna noiembrie rezultatele financiare ale anului trecut.

În 2010, cifra de afaceri a VB Leasing a crescut cu 25% faţă de anul anterior, de la 68 de milioane de euro la 85 de milioane de euro

„Aceste rezultate financiare se datorează, în principal, unei creşteri calitative a portofoliului VB Leasing de contracte încheiate, precum şi scăderii costurilor de risc. In 2010, numărul contractelor încheiate de companie a fost de 3.437, iar în 2011 va fi de circa 3.600 de contracte”, spun reprezentanţii companiei.

În ceea ce privește structura portofoliului VB Leasing, ponderea leasingului pentru echipamente și utilaje a crescut de la 19% în 2010 la 23% în 2011, în timp ce rata de finanțare a autovehiculelor a scăzut de la 81% anul trecut la 77% în acest an.

Înfiinţată în România în anul 2000, compania VB Leasing face parte din grupul financiar VB Leasing International Holding GMBH, cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul leasingului financiar şi cu o prezenţă solidă pe pieţele din Europa Centrala şi de Est.

VB Leasing International este deţinută în proporţie de 50% pe de-o parte de Österreichischen Volksbanken-AG, iar pe de alta parte de VR-Leasing AG.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails