Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vezi care este interesul canadienilor faţă de mediul de afaceri clujean. Ce le atrage atenţia şi unde ar investi

A- A A+
Vezi care este interesul canadienilor faţă de mediul de afaceri clujean. Ce le atrage atenţia şi unde ar investi

Ataşatul comercial al Ambasadei Canadei la Bucureşti, Russell Merrifield, s-a întâlnit cu conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj şi a discutat despre dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale dintre cele două ţări.

„În cadrul întâlnirii de la CCI Cluj s-a punctat faptul că numărul evenimentelor legate de promovarea misiunilor economice în Cluj se cere majorat. Totodată, au fost trecute în revistă principalele relaţii economice româno-canadiene derulate de firmele prezente la nivel local”, a precizat şeful Departamentului de Comunicare al CCI Cluj, Horea Cămărăşan.

De subliniat că în acest moment în judeţul Cluj activează 22 de firme canadiene.

Russel Merrifield a mai menţionat că sondajele întreprinse de CCI Canada printre antreprenori arată că firmele canadiene nu au acelaşi interes de a investi în România, respectiv statele din Europa de Est, comparativ cu apetitul pentru economii puternice ca Statele Unite ale Americii.

De altfel, oficialul  canadian s-a informat şi asupra celor mai mari proiecte investiţionale din zonă, anunţate pentru anul în curs şi cel viitor, cum ar fi  dezvoltarea Aeroportului Internaţionaţional Cluj-Napoca, dar şi construirea noului parc industrial Tetarom IV (pe o suprafaţă de 850.000 mp) şi a unor centrale hidroelectrice.

De asemenea, Russell Merrifield a vizitat şi centrul Bombardier, grup internaţional specializat în realizarea  de material rulant feroviar, şi compania Energobit, unul dintre cei mai mari producători români de energie regenerabilă.

Ataşatul comercial al Ambasadei Canadei la Bucureşti a fost primit de directorul executiv al CCI Cluj, Elisabeta Dumitrescu, care a explicat felul în care funcţionează sistemul cameral în Regiunea Nord-Vest. Camera de Comerţ din Cluj este cea mai importantă din zonă, judeţul Cluj fiind polul economic cel mai dinamic din regiunea amintită.

CCI Cluj oferă diferite servicii instituţionale pentru investitorii străini, precum orientare în mediul de afaceri local, intermediere vizite pe teren, consiliere juridică şi redactare acte juridice, furnizare de studii de piaţă şi alte detalii şi informaţii specifice antreprenoritului

Related Posts with Thumbnails