Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vezi ce preţ au terenurile de construcţie din Cluj şi care sunt cele mai avantajoase zone

A- A A+
Vezi ce preţ au terenurile de construcţie din Cluj şi care sunt cele mai avantajoase zone

Terenurile scumpe din centrul Clujului îi descurajează pe dezvoltatorii imobiliari, care au renunţat să mai investească în proiecte rezidenţiale amplasate în această zonă. Astfel, că asemenea terenuri tranzacţiile sunt aproape absente în această perioadă, pentru că sunt prea puţine şi ajung la preţuri astronomice, între 400 şi 800 de euro pe mp. Însă, vânzările de terenuri aflate spre periferia oraşului se menţin, cel puţin, la acelaşi nivel ca în 2010, potrivit agenţiilor imobiliari.

Cum proprietarii de terenuri situate în centru nu vor nicicum “să lase la preţ”, constructorii persoane fizice sau dezvoltatorii de ansambluri rezidenţiale preferă să se îndrepte spre marginile Clujului.

Cele mai fluctuate preţuri de vânzare sunt pentru Calea Baciului, unde mp costă între 12 şi câteva sute de euro. În cartierul Bună-Ziua sau Europa, terenurile de construcţie valorează 100-150 euro pe mp, iar în Becaş oferta începe de la 50 euro pe mp.

“Atât dezvoltatorii cât şi clienţii sunt în primul rând atenţi la situaţia juridică a terenului şi cum se realizează accesul, deoarece s-au înăsprit condiţiile pentru calea de acces. De asemenea, ţin seama şi dacă sunt incluse şi utilităţi”, a spus pentru Gazeta Afacerilor Victor Lazăr, reprezentant de vânzări al Remat, Grup de Lux, menţionând că, înainte, calea de acces putea însemna şi o porţiune de 4 mp.

Related Posts with Thumbnails