Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | CCICJ, Economic - Financiar

Vezi discursul preşedintelui CCI Cluj la festivitatea Topului firmelor 2011

A- A A+
Vezi discursul preşedintelui CCI Cluj la festivitatea Topului firmelor 2011

283 de societăţi comerciale, care s-au evidenţiat în anul 2010 pentru rezultate economice deosebite, au fost laureatele celei de-a XVIII a ediţie a Topului firmelor membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Cluj.

În acest an, Gala Laureaţilor Firmelor Membre ale CCI Cluj a avut loc  la Grand Hotel Italia, într-o atmosferă fastuoasă şi elegantă. În cadrul ceremoniei din 10 noiembrie, Ştefan Dimitriu, preşedintele Camerei, a ţinut un discurs de felicitare a firmelor clujene care au reuşit să rămână competitive într-o perioadă dificilă economic şi chiar au obţinut performanţe  financiare notabile.

„În numele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, al Colegiului de Conducere şi în numele meu personal, am deosebita plăcere şi onoare de a vă adresa un călduros bun venit la Gala Laureaţilor Firmelor Membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.

Cea de-a XVIII – a ediţie a Topului firmelor membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, pe care o sărbătorim astăzi, premiază cei mai importanţi operatori economici din judeţ, care au avut performanţe economico – financiare notabile în anul 2010.

În anul financiar precedent, Clujul a ocupat poziţia a doua la nivel naţional în privinţa creşterii economice. Economia locală a crescut cu 2,2 miliarde de lei, la valoarea de 22,2 miliarde de lei. Potrivit Oficiului National al Registrului Comertului, la Cluj funcţionează 4,6% dintre agenţii economici din întreaga ţară, adică peste 42.000 de firme active.

Să nu uităm că anul trecut în multe state, guvernele au investit pachete generoase de sprijin pentru salvarea economiei, în timp ce România a trebuit să aibă grijă, de redresarea echilibrului bugetar, ceea ce a afectat investiţiile, creditele şi piaţa muncii.

Topurile organizate de camerele de comerţ şi industrie din România şi-au câstigat prestigiu pentru că operează cu aceleaşi criterii la nivel naţional. Metodologia precisă, utilizată de toate camerele asigură nota de elitism şi siguranţă Topului cameral.

Camera doreşte să premieze prin acest eveniment pe acei antreprenori, manageri sau patroni, care au ştiut că în afaceri nu poti reuşi fără să rişti, dar au avut capacitatea de a discerne amploarea riscurilor pe care firmele lor şi le pot asuma.

În Topul pe 2010 sunt 283 de firme laureate, selecţionate din 30.547 de societăţi, care au depus bilanţul pe 2010, dintre care numai 6.573 au întrunit criteriile de eligibilitate.

Topul firmelor clujene este o oglindă a economiei din judeţul nostru. Conform metodologiei, firmele au fost împărţite în 6 domenii mari de activitate, cuprinzând 272 de grupe de activitate, iar în cadrul fiecărui domeniu, în cinci categorii de mărime, respectiv întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi.

Domeniul cu cel mai mare număr de laureaţi este cel al Industriei, de unde provin 107 firme. Acesta este urmat de Comert şi Turism cu 82 de companii, Servicii cu 53 de premianţi, Construcţii cu  21 de societăţi, Cercetare Dezvoltare şi High Tech cu 18 de premianţi şi Agricultură şi Pescuit cu 2.

Sunt onorat să adresez cele mai sincere felicitări firmelor participante la TOP şi în mod special celor premiate.

În această perioadă când se elaborează strategia de dezvoltare a judeţului pentru următoarea perioadă de programare 2014 – 2020, am convingerea că este nevoie de coeziune la nivelul mediului de afaceri şi de cooperare între instituţiile relevante pentru dezvoltarea socio-economică a judeţului Cluj şi a Regiunii Nord Vest.

Camera de Comerţ şi Industrie Cluj prin expertiza de care dispune şi maturitatea la care a ajuns reprezintă un pilon pentru realizarea acestei coeziuni.

În încheiere, adresez încă odată felicitări tuturor firmelor participante la TOP care prin activitatea şi rezultatele obţinute fac onoare instituţiei noastre şi redau măsura în care a evoluat economia judeţului nostru.”, a spus preşedintele CCI Cluj.

Related Posts with Thumbnails