Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, participant la întrunirea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor

A- A A+
Vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, participant la întrunirea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor

David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca, președinte al Asociației Aeroporturilor din România şi vicepreşedinte al Camerei de Industrie şi Comerţ Cluj, a participat la cea de-a 85-a ședință a Consiliului Director al Airports Council International (ACI) Europe. Întâlnirea a avut loc pe 25 ianurie la Bruxelles.

La această întrunire s-a revizuit progresul unor importante probleme legislative și inițiative strategice cu privire la: EU Airport Package 2011, propuneri ale Comisiei Europene pentru noi reglementări în ceea ce privește capacitatea aeroportuară, sloturi, serviciile de handling la

sol și restricțiile de zgomot, securitate aeroportuară, în special regulile referitoare la lichide, aerosoluri și geluri (LAGs) care pot fi transportate de pasageri, ajutorul de stat, respectiv revizuirea reglementărilor CE cu privire la finanțarea aeroporturilor şi drepturile pasagerilor.

În cadrul acestei ședinţe a avut loc și o întâlnire deosebit de importantă cu Siim Kallas,

vicepreședinte al Comisiei Europene și Comisar pentru Transporturi  şi s-a discutat despre stadiul industriei aviației civile europene, precum și  despre politici și acțiuni menite să producă creștere economică în cadrul acestei industrii.

În seara zile de 24 ianuarie,  Consiliul Director ACI Europe, împreună cu oficiali ai diferitelor instituții europene, incluzând Comisia Europeană și EUROCONTROL, precum și reprezentanți ai statelor membre UE cu activitate în industria aviației civile au luat parte la recepția organizată la sediul Parlamentului European din Bruxelles, unde s-au întâlnit cu membri ai acestei instituții pentru a discuta rolul extrem deimportant pe care îl dețin aeroporturile în modelarea dezvoltării economice.

S-a punctat relevanța strategică a aeroporturilor în contextul crizei actuale care afectează Europa și dependența tot mai mare de buna desfășurare a comerțului mondial care se bazează în special pe conexiuni eficiente între țările lumii.

Având sediul la Bruxelles, ACI Europe este o organizație cu profil aviatic care reprezintă interesele a peste 400 de aeroporturi din 46 de țări europene.

Membrii acesteia înregistrează peste 90% din traficul aerian comercial din Europa, deservind aproape 1,5 miliarde pasageri și peste 17 milioane tone de marfă.

David Ciceo este membru al Consiliului Director al ACI EUROPE începând cu data de

16 iunie 2011 când a fost ales în cadrul celei de-a 21-a Adunări Generale a acestei organizații pentru a reprezenta aeroporturile din sub-regiunea de est a Europei.

Related Posts with Thumbnails