Vizita Ambasadorului Stratului Israel la Bucureşti E.S. Dan Ben Eliezer la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj


Presedintele Camerei de Comert si Industrie Cluj, Dl. ing. Ştefan Dimitriu, a primit în data de 27.02.2013, vizita E.S. Dl. Dan Ben Eliezer Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti. În cadrul întâlnirii E.S. Dan Ben Eliezer a descris caracterul democratic şi inovativ al Statului Israel.

Statul Israel este o societate deschisă, cu o economie stabilă, în care domeniul high-tech ocupă un rol esenţial. Industrii precum cea a IT-ului, a telecomunicaţiilor, tehnologii pentru agricultură, aparatură medicală, tehnologia semiconductorilor sau cea a mediului şi apei sunt extrem de bine reprezentate de companii care deţin un mare potenţial şi o bogată expertiză.

Inovaţia şi cercetarea sunt elemente strategice pentru economia Statului Israel, care alocă pentru acestea un procent din PIB mai mare decât oricare alt stat.

În topul investitorilor la nivel judeţean, Statul Israel ocupă locul 17, cu 86 de firme, care au un capital social cumulat de 7.861.644 lei. Domeniile în care acestea sunt active variază de la cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, producţie de piatră naturală, comerţ cu amănuntul, comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice şi domeniul hotelier.

E.S. Dan Ben Eliezer a anunţat cu ocazia întrevederii organizarea trei târguri internaţionale, în Israel, specializate pe securitate, domeniul medical si tehnologia apei, pe care Camera de Comerţ şi Industrie Cluj urmează să le disemineze în rândul membrilor şi a societăţilor clujene interesate, la o dată ulterioară.