Vizita E.S, domnul Arturo Trejo, Ambasadorul Mexicului la CCI Cluj


Astazi, 31 mai 2017, pragul Camerei de Comert si Industrie Cluj a fost trecut de oaspeti de onoare – E.S. Ambasadorul Mexicului in Romania, domnul Arturo Trejo, domnul Consul Martin Boreggo-Llorente si domnul Vlad Danciu, noul Consul Onorific al Mexicului la Cluj-Napoca.

Delegatia statului Mexic s-a aflat la Cluj-Napoca cu ocazia inaugurarii Consulatului Onorific al Mexicului si fost primita in cadrul unei intalniri oficiale de Presedintele CCI Cluj, domnul ing. Stefan Dimitriu.

Discutiile purtate au avut ca tema incurajarea relatiilor comerciale intre comunitatile de afaceri din cele doua tari, prin activitatea Consulatului, sprijinul Ambasadei si implicarea Camerei de Comert si Industrie Cluj. In acest sens, domnul Presedinte Dimitriu si-a exprimat intrega disponibilitate de oferire a sprijinului solicitat, experienta domniei sale in calitate de Consul Onorific al Greciei la Cluj-Napoca facand-ul constient de provocarile reprezentate de mandatul aflat la debut al domnului Consul Onorific Danciu. Promovarea in randul mediului de afaceri clujean a oportunitatilor de investitii existente la nivelul Mexicului, cat si incurajarea investitiilor mexicane la Cluj va reprezenta un punct important in activitatea viitoare a Camerei.

Primii pasi in sensul facilitatii apropierii si cunoasterii celor doua popoare se regasesc in zona culturala, prin activitatea centrului Casa do Brasil din cadrul UBB Cluj-Napoca unde este reprezentat si statul Mexic si prin difuzarea in cadrul editiei 2017 a TIFF a reprezentativei productii mexicane  Zeus, in regia lui Miguel Calderón.

Mai multe imagini din cadrul intalnirii gasiti aici:  https://www.facebook.com/CCICJ/photos/pcb.1110897969054919/1110896532388396/?type=3&theater