Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Volksbank a depreciat valoarea participaţiilor la Investkredit şi Volksbank România cu 700 mil. euro

A- A A+
Volksbank a depreciat valoarea participaţiilor la Investkredit şi Volksbank România cu 700 mil. euro

Grupul Volksbank a depreciat valoarea participaţiilor la Investkredit şi Volksbank România cu 700 milioane de euro şi se aşteaptă la o pierdere anuală de 900 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

„Valoarea de piaţă a participaţiilor în bănci a scăzut dramatic în ultimele patru luni. Condiţiile actuale de pe pieţele financiare ne obligă să reevaluăm participaţiile noastre pentru a le aduce în concordanţă cu evoluţiile actuale de pe pieţe. Prin această măsură, Grupul VBAG se pregăteşte pentru criză, care, în momentul actual, este anticipată a fi de lungă durată. Ca urmare, valorile contabile ale Investkredit Bank AG şi Volksbank România SA vor fi depreciate cu o sumă de aproximativ 700 milioane euro. Împreună cu mai multe efecte singulare, se aşteaptă o pierdere anuală a VBAG de aproximativ 900 de milioane euro (+ / – 150 de milioane euro, în funcţie de evoluţia pieţelor). Ne aşteptăm la o pierdere variind de la 500 de milioane euro la 750 milioane euro la nivel de grup consolidat (IFRS)”, a declarat CEO al VBAG, Gerald Wenzel.

De asemenea, Grupul Volksbank anunţă că, în contextul reorganizării sale, aflate în curs de desfăşurare, lucrează la reproiectarea modelului său de afaceri şi evaluează opţiunile strategice.

„Revizuirea planului de afaceri este semnificativ influenţată de situaţia economică actuală şi de volatilitatea de pe pieţele bursiere şi financiare. Factorii de piaţă influenţaţi de criză, precum şi faptul  faptul că fuziunea VBAG în Investkredit Bank AG nu este în prezent realizabilă, cum a fost planificat, vor afecta puternic rezultatele VBAG în anul fiscal 2011. Cu toate acestea, businessul operaţional rămâne robust”, se mai spune în comunicat.

Preşedintele Volksbank România, Johann Lurf, a declarat marţi că acţionarii ar putea decide majorarea capitalului băncii cu o sumă cuprinsă între 100 şi 200 milioane euro, cel mai probabil în acest an.

„Prima etapă a procesului de majorare a capitalului social va avea loc anul acesta, urmând ca la începutul anului viitor să aibă loc următoarea etapă ori majorarea ar putea avea loc integral anul acesta. Nimic nu este decis la nivelul acţionarilor. Sunt încă discuţii”, a menţionat Johann Lurf.

Preşedintele Volksbank România a declarat că este vorba despre o sumă cuprinsă între 100 şi 200 milioane euro, care vor fi aduşi pentru capitalizarea băncii şi pentru a fi pregătiţi în eventualitatea unui an dificil.

Volksbank România este o bancă comercială care activează pe piaţa românească din luna mai a anului 2000. Principalii acţionari ai băncii sunt Österreichische Volksbanken-AG, instituţia centrală a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria, DZ Bank WGZ Bank şi Banque Federale des Banques Populaires.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails