Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Wimmer (Erste): Nu există lichiditate pe piaţă pentru că nu există o cerere pe termen lung pe piaţă

A- A A+
Wimmer (Erste): Nu există lichiditate pe piaţă pentru că nu există o cerere pe termen lung pe piaţă

Chief Financial Officer, Erste Group, Manfred Wimmer, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe, că nu există lichiditate pe piaţă pentru că nu există o cerere pe termen lung pe piaţă, iar Banca Naţională este pregătită să injecteze lichiditate în orice moment.

„Eu cred că modul în care (BNR, n.r.) administrează politica monetară este corect. Nu există lichiditate pe piaţă pentru că nu există o cerere pe termen lung pe piaţă şi Banca Naţională este pregătită să injecteze lichiditate în orice moment dacă ei consideră că este necesar şi cred că au nivelul corect de atenţie îndreptat către inflaţie şi variaţiile ei şi au o capaccitate foarte bună de a simţi şi identifica inflaţia de bază, ca opusă unor cifre de inflaţie care fac titlurile ziarelor. Au flexibilitatea necesară să reacţioneze dacă vor considera că inflaţia începe să crească, dar sunt, de asemenea, alerţi să nu expună România pericolului unor nivele crescute ale inflaţiei şi pot interveni şi dacă aceasta scade”, a declarat Manfred Wimmer.

De asemenea, el a adăugat că România are cel mai experimentat guvernator din lume.

„Opinia mea este că acestă ţară este binecuvântată cu una dintre cel mai bune bănci centrale pe care o poate avea o ţară. Sunt convins de acest lucru. Aveţi un guvernator care a văzut situaţii foarte diferite în timp. Cel mai experimentat guvernator de bancă centrală din lume, aş putea spune. BNR este o instituţie cu un înalt grad de profesionalism şi cu o gândire sobră şi echilibrată”, a spus Wimmer.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails