Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Zeci de mii de români au cardurile blocate din cauza suspiciunii de fraudă

A- A A+
Zeci de mii de români au cardurile blocate din cauza suspiciunii de fraudă

Aproape 17.000 de carduri Visa administrate de CEC Bank au fost blocate pentru a proteja clienţii de eventuale pierderi finaciare.

Mai multe instituţii bancare se văd nevoite să limiteze accesul posesorilor de card la propriile conturi, întrucât atacul se pare că nu a avizat doar CEC Bank.

Tentativa de fraudare a fost cauzată de o breşă în sistemul informatic de securitate al unui procesator European de carduri. CEC Bank a informat că vor fi emise noi carduri şi coduri PIN fără a se percepe costuri, iar conturile clienţilor nu au fost compromise.

Afectate ar putea fi nu doar platformele Visa, ci şi cele Mastercard, potrivit unor speculaţii care circulă pe piaţa financiară românească.

Persoanele care constată că întâmpină probleme la tranzacţiile cu cardul trebuie să adreseze reprezentanţilor bancari.

“Dacă se constată tranzacţii suspecte, clienţii trebuie să se adreseze băncilor emitente pentru clarificarea suspiciunilor. Departamentele de monitorizare a fraudei din cadrul băncilor au luat măsuri pentru depistarea eventualelor incidente şi urmăresc cu atenţie tranzacţiile efectuate pe carduri, disponibilităţile băneşti ale clienţilor fiind în siguranţă”, se precizează într-un comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor.

În perioada sărbătorilor, aproximativ jumătate dintre români obişnuiesc să-şi achite cumpărăturile folosind cardul.

Related Posts with Thumbnails