Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarată zi nebancară, pentru încheierea trecerii la IFRS

A- A A+
Ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarată zi nebancară, pentru încheierea trecerii la IFRS

Ziua de 3 ianuarie 2012 a fost declarată zi nebancară, în vederea asigurării condiţiilor necesare trecerii instituţiilor de credit din România la standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS), potrivit unei circulare a BNR, publicată în Monitorul Oficial.

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea, declarase în 5 decembrie că a solicitat Băncii Naţionale a României (BNR) şi Ministerului Finanţelor ca băncile să nu lucreze cu publicul în data de 3 ianuarie 2012, „pentru a încheia cu succes migrarea de la un sistem contabil la altul”.

Tododată, sistemul de plăţi ReGIS şi sistemul de decontare a operaţiunilor cu instrumente financiare SaFIR, administrate de Banca Naţională a României, nu vor funcţiona în data de 3 ianuarie 2012.

„Instituţiile de credit, Trezoreria Statului şi operatorii sistemelor de plăţi şi ai sistemelor de decontare vor informa în timp util clienţii, respectiv participanţii proprii, asupra prevederilor prezentei circulare”, se menţionează în document.

Introducerea IFRS în România începând cu 2012 este o condiţionalitate inclusă în acordurile de finanţare încheiate de România cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails