Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Zonele cu potenţial turistic vor avea prioritate la alocarea de fonduri pentru finanţarea lucrărilor

A- A A+
Zonele cu potenţial turistic vor avea prioritate la alocarea de fonduri pentru finanţarea lucrărilor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a stabilit unele criterii de prioritizare a alocării de fonduri pentru finanţarea obiectivelor de investiţii realizate conform cu HG nr. 577/1997, astfel că zonele cu potenţial turistic vor avea prioritate în obţinerea de fonduri.

„În limita surselor bugetare, alocarea sumelor necesare finalizării lucrărilor de drumuri de interes judeţean şi local se va realiza astfel: prioritare sunt drumurile de interes judeţean şi apoi cele de interes local care conduc/ajung la obiective de interes turistic, iar după finanţarea obiectivelor descrise mai sus, se vor avea în vedere obiectivele de investiţii la care lucrările sunt executate în proporţie de minimum 80% şi care vor fi finalizate”, se arată într-un comunicat al MDRT.

În cazul în care resursele financiare o permit, după finanţarea obiectivelor enunţate anterior, se are în vedere că, în finanţarea obiectivelor de investiţii, prioritare sunt în ordine drumurile de interes judeţean şi apoi drumurile de interes local, mai spun reprezentanţii ministerului.

„În ceea ce priveşte lucrările aferente sub-programului de alimentare cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate la sate, alocarea sumelor necesare se va face astfel: prioritare sunt localităţile din zonele turistice şi localităţile de interes turistic, apoi obiectivele de investiţii la care lucrările sunt executate în proporţie de minimum 80% şi care vor fi finalizate”, mai informează MDRT.

Decizia de stabilire a acestor criterii s-a luat deoarece Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului are alocate în 2011 resurse insuficiente pentru a finaliza toate lucrările de reabilitare, modernizare şi/sau asfaltare a drumurilor şi de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate la sate executate conform HG nr. 577/1997 deja începute.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails