Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF a încasat 20 mil. euro din TVA neplătit în urma tranzacţiilor imobiliare ale persoanelor fizice

A- A A+
ANAF a încasat 20 mil. euro din TVA neplătit în urma tranzacţiilor imobiliare ale persoanelor fizice

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat pentru ProTV că până în prezent au fost încasate 20 milioane de euro din sumele reprezentâd TVA neplătit în urma tranzacţiilor imobiliare efectuate de persoane fizice.

„Am avut anul trecut şi am dezvoltat o verificare, spectaculoasă zic eu, pe segmentul TVA, la acele persoane fizice care în 2006-2008 au derulat tranzacţii (imobiliare, n.r.)…Vă pot spune că am stabilit aproximativ 150 milioane de euro, din care am incasat 20 de milioane de euro”, a spus Blejnar, în cadrul emisiunii „Dupa 20 de ani”, difuzată duminică la Pro TV.

Potrivit acestuia, diferenţa de 130 milioane de euro face obiectul contestărilor şi al acţiunilor în instanţă.

Totodată, şeful ANAF a precizat că au fost impuse, la momentul controlului, sechestre sau măsuri asiguratorii pentru a fi blocată posibilitatea înstrăinarii patrimoniului către alte persoane, menţionând că, chiar în timpul controlului, un mare dezvoltator a încercat să înstrăineze bunurile imobiliare.

„Am avut o luptă, cu ghilimelele de rigoare, prin direcţia juridică, vreo jumătate de an până am reuşit să-i anulăm acea hotărâre. Avea o hotărâre a unei societăţi prin care a aportat toate bunurile în persoană fizică la o societate comercială. Am reuşit să o anulăm, am câştigat în instanţă şi, în zilele următoare, vă pot spune, în premieră, că vom trece la valorificarea bunurilor”, a declarat Blejnar.

Acesta nu a spus însă care este persoana vizată, deoarece există în codul de procedură fiscala un articol care se referă la secretul fiscal şi care nu îi permite să dea nume.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails