Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF rambursează în decembrie TVA în valoare de 1,27 miliarde lei

A- A A+
ANAF rambursează în decembrie TVA în valoare de 1,27 miliarde lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată, acestea totalizând la 1 decembrie suma de 1,27 miliarde lei, potrivit unui comunicat emis joi de instituţie.

„În selecţia lunii decembrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 5 noiembrie 2010”, se arată în comunicat.

Potrivit ANAF, deconturile cu compensare şi restituire totalizează 1,11 miliarde lei, din care se compensează suma de 76,2 milioane lei şi se restituie suma de 1,03 miliarde lei, în vreme ce deconturile cu compensare integrală sunt în valoare de 159,5 milioane lei.

Totodată, deconturile cu compensare parţială sunt în valoare de 5,5 milioane lei, iar suma de 114,1 milioane lei se va restitui în perioada următoare.

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,03 miliarde lei, plata efectivă a fost programată în trei tranşe: prima în data de 9 decembrie (193 milioane lei), a doua în 24 decembrie (324,3 milioane lei) şi a treia în 30 decembrie (517 milioane lei).

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.1235.ro

Related Posts with Thumbnails