Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

ANAF rambursează în martie TVA în valoare de 1,41 miliarde lei

A- A A+
ANAF rambursează în martie TVA în valoare de 1,41 miliarde lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a realizat selecţia naţională a deconturilor cu opţiune de rambursare pentru care există decizie aprobată, acestea totalizând la 1 martie suma de 1,41 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis marţi de instituţie.

Aceasta este cea mai mare sumă restituită într-o lună până în prezent. În februarie, ANAF a rambursat TVA în valoare de 984,9 milioane lei.

În selecţia lunii martie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluţionându-se prin restituire deconturile a căror vechime este de până la data de 26 ianuarie 2011″, se arată în comunicat.

Potrivit ANAF, deconturile cu compensare şi restituire totalizează 1,25 miliarde lei, din care se compensează suma de 85,3 milioane lei şi se restituie suma de 1,16 miliarde lei, în vreme ce deconturile cu compensare integrală sunt în valoare de 159,8 milioane lei.

Totodată, deconturile cu compensare parţială sunt în valoare de 5,3 milioane lei, iar suma de 67 milioane lei se va restitui în perioada următoare

În cazul compensărilor totale sau parţiale se soluţionează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 1,16 miliarde lei, plata efectivă a fost programată în trei tranşe, respectiv  în 8 martie (191,6 milioane lei),  în 24 martie (326,8 milioane lei) şi în 29 martie (645,4 milioane lei).

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails