Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Analiştii financiar-bancari estimează că BNR va menţine dobânda de politică monetară la 6,25%

A- A A+
Analiştii financiar-bancari estimează că BNR va menţine dobânda de politică monetară la 6,25%

Asociaţia Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) estimează că Banca Naţională a României (BNR) va decide la şedinţa Consiliului de Administraţie de joi menţinerea dobânzii de politică monetară la 6,25%, potrivit unui comunicat emis marţi de asociaţie.

Menţinerea dobânzii la nivelul de 6,25% a fost estimată de către toţi participanţii la un sondaj printre membrii AAFBR.

De asemenea, majoritatea analiştilor chestionaţi se aşteaptă ca rata de politică monetară să rămână la acest nivel şi la finalul lui 2011. În sondajele anterioare era anticipată, în medie, o scădere a acesteia la 5,75%. Totodată, membrii asociaţiei care au răspuns la sondaj se aşteaptă ca rata de politică monetară să scadă la 5,75% la final de 2012 (estimările variază între 4,0% şi 7,0%).

„În ceea ce priveşte nivelul rezervelor minime obligatorii, acestea s-ar putea situa la 15% pentru pasivele în lei şi 25% pentru cele în valută (nicio modificare). Şi această estimare aparţine în proporţie de 100% participanţilor la sondaj”, se arată într-un comunicat transmis marţi de asociaţie.

Majoritatea respondenţilor cred că nivelul rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută va scădea la 20% la finele anului 2011 şi va rămâne acolo şi la finalul anului 2012. În cazul pasivelor în lei nu se aşteaptă scăderea ratei rezervelor minime obligatorii la sfârşitul anului 2011, însă este previzionată scăderea acesteia la 12% la finalul anului 2012.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 70 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails