Analiştii financiar-bancari estimează că BNR va menţine dobânda de politică monetară la 6,25%


Asociaţia Analiştilor Financiar – Bancari din România (AAFBR) estimează că Banca Naţională a României (BNR) va decide la şedinţa Consiliului de Administraţie de miercuri menţinerea dobânzii de politică monetară la 6,25%, potrivit unui comunicat emis marţi de asociaţie.

Menţinerea dobânzii la nivelul de 6,25% a fost estimată de către toţi participanţii la sondaj.

De asemenea, 85% dintre participanţi consideră ca rata dobânzii de politică monetară s-ar putea situa la acest nivel şi la finalul anului 2010, în vreme ce 15% estimează o creştere cu până la 0,5 puncte procentuale.

Rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi menţinute la 15% în şedinţa de miercuri în opinia tuturor participanţilor la sondaj, în timp ce rezervele pentru valută ar putea fi păstrate neschimbate conform opiniei a 92% dintre participanţi. 8% dintre participanţi se aşteaptă la o reducere a rezervelor minime obligatorii în valută cu 3 puncte procentuale, până la nivelul de 22%.

Pentru finalul anului 2010, 85% dintre participanţii la sondaj consideră că rezervele minime obligatorii ar putea fi menţinute neschimbate pentru lei, în vreme ce 77% dintre participanţi estimează menţinerea rezervelor minime obligatorii în valută la acelaşi nivel la finele anului, iar 23% estimează reducerea acestora până la 20-22%.

AAFBR este o asociaţie profesională fără scop lucrativ, înfiinţată în luna ianuarie 2008 şi care reuneşte în rândurile sale peste 50 de analişti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societăţi de administrare a investiţiilor, societăţi de asigurări şi din piaţa de capital.

Sursa: NewsIn

Foto: http://liniadetrend.ro