Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Ariton: Ordonanţa privind stimularea micilor întreprinzători va fi dezbătută miercuri în Guvern

A- A A+
Ariton: Ordonanţa privind stimularea micilor întreprinzători va fi dezbătută miercuri în Guvern

Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, a declarat marţi că Ordonanţa de Urgenţă privind stimularea micilor întreprinzători va fi dezbătută miercuri în şedinţa de Guvern.

Bugetul acestui program este de un milion euro în 2010, din bugetul Ministerului Economiei şi de câte 5 milioane euro în 2011 şi 2012. Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM acordă alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 10.000 euro. De fonduri nerambursabile pot beneficia atât tânărul care obţine credit , cât şi tânărul care cofinanţează planul de afaceri din surse proprii.

Tânărul întreprinzător, debutant în afaceri, trebuie să aibă până în 35 de ani şi să nu mai fi deţinut calitatea de acţionar sau asociat în vreo firmă. El trebuie totodată să aibă o idee şi un plan bun de afaceri, prin care să obţină un punctaj cât mai mare la aplicaţia online.

Tânărul debutant în afaceri mai trebuie, de asemenea, să angajeze cel puţin doi salariaţi la momentul obţinerii facilităţilor de finanţare şi să reinvestească cel puţin 50% din profitul realizat în anul precedent. Facilităţile nu se mai acordă din clipa în care cifra de afaceri pentru anul în curs depăşeşte echivalentul în lei a 500.000 de euro.

Întreprinzătorii debutanţi sunt scutiţi totodată de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului, cu ocazia constituirii microîntreprinderii. Pentru obţinerea de credite bancare se acordă garanţii de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, dar nu mai mult de 80.000 euro, prin intermediul Fondului de Garantare.

Sursa: NewsIn

Related Posts with Thumbnails