Flash Feed Scroll Reader

Clasificat | Economic - Financiar

Băsescu susţine privatizarea pe bursă a unor societăţi şi regii de stat, inclusiv RA-APPS

A- A A+
Băsescu susţine privatizarea pe bursă a unor societăţi şi regii de stat, inclusiv RA-APPS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o emisiune Pro Tv, că susţine pentru anul viitor ideea privatizării unor societăţi de stat, sau unor pachete de acţiuni din acestea, cu scopul ca banii obţinuţi la bugetul de stat să fie direcţionaţi către investiţii.

„Avem de privatizat societăţi de stat. Eu am fost adversar al privatizării în 2009. Am spus: criza este prea adâncă să dăm gratis activele sau să le listăm la bursă să vindem acţiuni ale societăţilor”, a spus Băsescu.

Întrebat ce ar privatiza anul viitor, şeful statului a dat o serie de exemple, cu precizarea că doreşte ca procesul de privatizare să se desfăşoare pe bursă. „Foarte multe. Spre exemplu, aş începe cu compania de Transport Marfă la calea ferată – dar privatizări pe bursă. Avem nevoie de consolidarea bursei, avem nevoie să facem o economie care se alimentează de pe piaţă. Aş continua cu pachete mici de privatizare de la TransElectrica, de la TransGaz şi Romgaz, aş privatiza RA-APPS-ul. Sigur, aici ne lovim de o problemă demagogică, foarte mulţi vor spune <<dar cei care au fost scoşi din case şi nu mai au dreptul ce facem?>> Dom’le, nu o să ne împiedicăm de chestia asta, pentru că într-adevăr, se duc în instanţă şi nu poţi să-l evacuezi, nu poţi să faci licitaţii. Dacă stă acolo să o cumpere la preţul pieţei, dacă vrea să rămână acolo, are prima opţiune”, a explicat Băsescu.

Totodată, şeful statului a estimat că din privatizări s-ar obţine „6-7 miliarde în buget”, fără să precizeze moneda în care a exprimat suma în cauză, însă a ţinut să sublinieze că privatizările trebuie să se desfăşoare în mod gradual în funcţie de nevoile pentru investiţii.

Sursa: NewsIn

Foto: http://www.adevarul.ro

Related Posts with Thumbnails